FAQ – ofte stillede spørgsmål

Foregår samarbejdet altid i fortrolighed?

Når du vælger at bruge mig som din taleskriver, så kan du være helt sikker på, at alt foregår anonymt. Det gælder for alle typer af kunder. Hvad end du er erhvervsleder, selvstændig, politiker eller privat kunde.

Kan andre finde ud af, at jeg har fået hjælp til min tale?

Nej. Andre kan kun finde ud af, at du har anvendt mig som taleskriver, hvis du selv røber det. Diskretion er helt afgørende for mine kunder, så den værner jeg hundrede procent om.

Hvordan sikrer du, at min tale bliver personlig?

Når jeg skriver taler, så går jeg meget op i at komme helt tæt på mine kunder. For en god tale er personlig, hvad end det handler om en organisationstale, en bryllupstale eller noget tredje. Vi har alle vores personlige sprogaftryk og særlige fortælleteknikker. Dem identificerer jeg gennem et grundigt interview.

Hvorfor skal jeg vælge dig som taleskriver?

Hvis du gerne vil have en taleskriver, der forstår at koble de retoriske principper sammen med din personlige fremtoning, skal du vælge mig. Jeg har efter mange års erfaring lært, at teoribøgerne siger én ting, men virkeligheden er ofte mere nuanceret.

Derfor foreslår jeg altid et dialogisk forløb omkring de taler, jeg forfatter. Det ved jeg, at mine kunder sætter stor pris på. På den måde sikrer jeg, at jeg er helt klar over mine kunders ønsker og behov. Det sidste punktum bliver altid godkendt af dig som kunde.

Hvilke typer af taler har du skrevet?

Jeg har skrevet rigtig mange taler inden for mange forskellige genrer. En bred vifte af erhvervstaler, politiske taler og selvfølgelig en hel masse lejlighedstaler.

Jeg har blandt andet skrevet:

 • Bryllupstaler
 • Formandens beretning
 • Konferencetaler
 • Faglige oplæg
 • Politiske taler
 • Organisationstaler
 • Taler til loger
 • Grundlovstaler
 • Nytårstaler
 • Sankthanstaler
 • Sølvbryllupstaler
 • Runde fødselsdagstaler
 • Konfirmationstaler
 • Jubilæumstaler
 • Salgstaler

Hvem skriver du taler for?

Jeg skriver rigtig mange taler for erhvervsledere og ledere i det offentlige, men også for politikere og utrolig mange privatkunder. Jeg nyder diversiteten i mit arbejde. Og jeg elsker at hjælpe andre med at blive bedre til at kommunikere inden for talegenren, som er svær, fordi den bevæger sig et sted imellem det skriftlige og mundtlige kommunikationsfelt.

”Det, jeg bruger allermest i mit virke som taleskriver, er mine ører. Jeg lytter til mine kunders behov. For der opstår en særlig magi i en tale, når de retoriske finesser og det personlige går op i en højere enhed. Det er Kronprinsesse Marys tale til Frederik – eller Frederiks tale til sin mor – gode eksempler på.”

”Mit arbejde giver så meget mening, hver eneste gang mine kunder vender tilbage med feedback om, hvor vel modtaget deres tale er blevet – eller at de har overvundet deres sceneskræk. For så ved jeg, at min hjælp gør en forskel.”

Danmarks bedste taleskriver

Trine Bitsch er chefretoriker hos Danske Taleskrivere

 

Brug for hjælp til din næste tale? Kontakt mig i dag: