Få dybere stemme med kendt skuespillers trick

Morgan Freeman er kendt for sin dybe stemme

Selvom du fra naturens side har fået en relativt lys stemme, så kan du med simpel træning øge dens volumen og få en mørkere klang. Læs her hvordan!

Den amerikanske Hollywood-skuespiller Morgan Freeman er særligt kendt for sin dybe klang og stemme. Det har givet ham et utal af roller i forskellige Hollywood-produktioner, men ofte er han også voiceover på diverse tegnefilm.

Det er naturligvis langt fra alle, der fra naturens side er beriget med en så dyb stemme som Morgan Freeman, men ifølge skuespilleren selv, kan man aktivt træne sin stemme dybere, end den faktisk er.

Gab gør stemmen dybere

For udenforstående kan det måske lyde helt vildt skørt, men ifølge Morgan Freeman er opskriften på en dybere stemme at gabe en masse.

Et gab løsner rent teknisk op i halsmuskulaturen – og når musklerne slapper af, så bliver din lyd automatisk lidt dybere, fordi du spænder mindre.

Gør gab til en aktivitet i hverdagen

Vi gaber alle sammen, når vi rammes af træthed, men det er ikke nok til at sænke registeret af din stemme. Hvis du gerne vil arbejde aktivt med at skabe en dybere stemme og dermed få en mere lækker lyd, så bør du gøre gab til en hverdagspraksis på samme måde som morgenkaffen.

Selv foreslår Morgan Freeman at afsætte nogle minutter om dagen til at gabe. Nu er det selvfølgelig de færreste, der direkte lever af deres stemme, men vores stemmer påvirker – uanset om vi vil det eller ej – vores gennemslagskraft og troværdighed. Derfor vil en dyb stemme også være en gevinst for stort set alle mennesker.

Udnyt dit fulde stemmepotentiale som leder

Mange går rundt med et stemmepotentiale, de slet ikke er klar over. Hvis du arbejder i en stor virksomhed, så har du måske for længst opdaget, at kommunikationsfolk ofte har fokus på den skriftlige kommunikation frem for den mundtlige.

Men vi ved fra forskning, at dybden af din stemme spiller en rolle for, hvor gennemslagskraftig og troværdig, du bliver opfattet.

Så er du f.eks. leder, kan det give rigtig god mening at indtænke træning af din stemme, for der vil være masser af situationer, hvor du netop har brug for gennemslagskraft og brug for alt den troværdig du kan opdrive. Ikke mindst i de situationer, hvor du skal vise vejen – eller forhandle priser eller kontrakter. Det kan være til personalemøder, konferencer eller til salgsmøder.

Har du brug for hjælp, så sidder jeg klar til at hjælpe dig med at forbedre dit performance-potentiale.


Brug for hjælp til din næste tale? Kontakt Trine i dag: