Populære Svend Brinkmann citater til din næste tale

Photo: Mogens Engelund

Photo: Mogens Engelund

Psykologiprofessor og samfundsdebattør Svend Brinkmann har ofte stærke holdninger til verden omkring ham. Jeg har samlet nogle af de stærkeste citater fra Svend Brinkmann, som kan hjælpe dig med at pifte din næste tale lidt op.

Citater kan være med til at hæve din tale lidt op over nuet. Det kan give dig den pondus, du ofte gerne vil have, når du stiller dig op på talerstolen. Hvis du lægger mærke til netop Svend Brinkmann, så er han også selv ekspert i at hive tidligere tænkere frem, når han selv udtaler sig. Det er helt sikkert ikke tilfældigt.

Citater fra anerkendte personligheder

Når du anvender debattører og anerkendte personligheder i din tale, sørger du diskret for at deres troværdighed smitter positivt af på dig. Dermed ikke sagt, at du bliver Svend Brinkmann af at citere ham, men du bruger hans troværdighed til at opbygge din egen.

Det kan altså derfor være en rigtig god idé at lede efter citater, som kan understøtte de budskaber, du gerne vil have med i din tale.

Svend Brinkmann citater er blot én vej, du kan gå. Der findes et utal af andre citater, som kan være med til at give din tale det ekstra lag, du eftersøger.

Svend Brinkmann citater om kærlighed:

”Kærligheden kræver, at du er ydmyg og anerkender, at du ikke er universets centrum. Den kræver, at man åbner sig og dermed risikerer at blive skuffet. Vend dig ud fra dig selv og åbn dig mod verden.” (Citat til B.T., september 2016)

”Kærlighed er ikke en følelse. Det er en relation til andre mennesker. En relation, der kan frembringe visse følelser hos dig, som glæde, vrede og jalousi, men det er ikke en følelse i sig selv. Var den det, ville vi f.eks. ikke elske hinanden, når vi sov. Men folk forveksler tit forelskelse og kærlighed.” (Citat til B.T., september 2016)

”Jeg tror først, kærligheden blomstrer, når man tør spørge: Hvad kan jeg gøre for dig.” (Citat til B.T., september 2016)

”Vi er ikke øer i et samfund, vi er forbundne, forpligtede og sårbare væsener. Det må være udgangspunktet.” (Citat til Alt for damerne, september 2016)

”Man elsker ikke elementer af den anden, så er det i hvert fald ikke kærlighed. Og vi skal passe på med ikke at binde en kærlighedsrelation op på, at der skal være en bestemt ¬vedvarende følelse, for følelser kommer og går.” (Citat til Alt for damerne, september 2016)

”Forelskelse er en følelse, men det mener jeg ikke kærlighed er. Det er snarere en opmærksomhed, en hengivenhed.” (Citat til DR, september 2016)

”Vores nære relationer er et godt eksempel på noget, som har mening i sig selv, hvor det ville være fortvivlende, hvis det også skulle instrumentaliseres. Men det ligger som en mulighed, at man kan instrumentalisere en relation og eksempelvis gøre børnene til en del af sin personlige udvikling eller ens iscenesættelse som forælder. Den mulighed kan vi kun bekæmpe i det omfang, vi er opmærksomme på den.” (Citat til Kristeligt Dagblad, august 2016)

Svend Brinkmann citater om livet:

”Livet bliver aldrig kedeligt, hvis man oprigtigt interesserer sig for noget.” (Citat til Berlingske, juli 2021)

”Det gode – eller meningsfulde – liv er altså et liv med andre, og hvor disse andre ikke reduceres til midler for min egen lystmaksimering, men ses som mål i sig selv.” (Citat til Information, december 2015)

”Vi kan forsøge at bidrage til at skabe gode liv for vores nærmeste, hvilket i sig selv er meningsfuldt. Et monomant fokus på selv at få et godt liv vil ofte umuliggøre, at man får netop det.” (Citat til Information, december 2015)

”Som Nietzsche sagde, er svaret hvorfor vi gør, som vi gør, afgørende for, at vi kan finde mening i livet.” (Citat til Jyllands-Posten, august 2016 )

”Hvis der er noget, der er værd at navigere efter i sit liv, er det pligter og moral. Og så er det jo herligt, hvis man samtidig har det fedt og sjovt med at gøre sine pligter og gøre det ordentligt. Men hvis man ikke har det herligt, er det alligevel værd at gøre det. Det er dét, der er pointen.” (Citat til Information, september 2014)


Brug for hjælp til din næste tale? Kontakt Trine i dag: